Beter bewegen, 

beter presteren.

OVER STABLEFYSIO 

Stablefysio is een praktijk dat zich richt op zowel ruiters als paarden die het bewegen willen verbeteren. Het kan zijn dat er sprake is van een blessure of klacht maar het kan ook een preventieve behandeling of verbetering van het bewegingsapparaat zijn om beter te presteren in de sport. Het optimaliseren van het paardenleven staat hierin centraal. 


Beter bewegen, beter presteren. 


Manueel therapie, chiropractie, paardenfysiotherapie zijn inmiddels vast onderdeel van het "management" van je paard. Samen met je paardenarts - hoefsmid - tandarts zorgen ze ervoor dat je paard zo goed mogelijk kan functioneren. 


Stablefysio streeft ernaar om het houding en bewegingsapparaat zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Van jou en je paard. Want optimaal trainen betekend dat je paard pijnvrij kan bewegen zonder bewegingsbeperkingen. Maar ook dat je zelf je paard soepel, sterk en met een stabiele basis kan ondersteunen en verbeteren. 


Ingrid van der Heijden, eigenaar, oprichter en behandelend therapeut.

Ingrid is sinds 2008 werkzaam als fysiotherapeut. Al tijdens de opleiding paardenhouderij en management wist ze dat ze met paarden wilde werken. Vanaf haar 12e werkt ze al met paarden. In het begin alleen de verzorging, het (in)rijden en in de instructie. Het verbeteren van het bewegen van je paard. Daar ligt de focus. Vanaf 2008 is zij in Brussel gaan studeren om haar handvaardigheid te verbeteren en kennis te verbreden in het vak fysio - manueel therapie. Helaas was er toen geen tijd meer om ook nog instructie te geven is dit tijdelijk stil komen liggen. Sinds 2016 is zij officieel dierenfysiotherapeut en staat zij ingeschreven bij het diergeneeskunderegister (CIBG) en de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD). Naast haar werk als dierenfysiotherapeut (en chiropractie) is zij ook als humaan manueel therapeut werkzaam.


Vanwege haar passie voor, en grote ervaring met paarden heeft Ingrid zich na haar masters in fysio- en manuele therapie in dieren gespecialiseerd. Door haar complete kennis, gecombineerd met haar liefde voor paarden, is zij bij uitstek de persoon om u te helpen bij alle problemen met het bewegingsapparaat en de houding van uw paard.

 

Opleidingen:


Orun opleiding tot basis instructrice

Mbo paardenhouderij en management

Hbo Fysiotherapie, Hogeschool Arnhem Nijmegen

Master Fysiotherapie-Revalidatiewetenschappen (MSc), Vrije Universiteit Brussel

Master Manuele Therapie (MSc), Vrije Universiteit Brussel

Post-hbo Dierfysiotherapie, Barneveld

Focus on de Equine Spine (chiropractie)