Paardenfysiotherapie


Een paardenfysiotherapeut heeft eerst de vierjarige opleiding tot humaan fysiotherapeut gevolgd. De opleiding tot dierenfysiotherapeut is een post - hbo opleiding van twee jaar. 


Tijdens een consult probeert de paardenfysio met een vraaggesprek achter het probleem of verbeterpunt van je paard en of de ruiter te komen. Vervolgens proberen we tijdens een palpatie - bewegingsonderzoek en functieonderzoek erachter te komen waar afwijkingen in de huid, spieren, gewrichten en of de stand/ beweeglijkheid zijn in relatie tot de klacht. 

Manueel therapie & chiropractie 

 

Manuele therapie is een specialisatie van fysiotherapie. Een manueel therapeut is gespecialiseerd is het opsporen van beperkingen in de gewrichten en omliggende weefselstructuren. En probeert deze met mobiliserende of manipulerende technieken te verhelpen. "Kraken" is daar een voorbeeld van. 

 

Chiropractie  


Chiropractie is een gespecialiseerd vak, uitgevoerd door dierenartsen, fysiotherapeuten of osteopaten. Een chiropractor houdt zich bezig met preventie, diagnostiek en of behandeling van stoornissen uit de wervelkolom en het bewegingsapparaat. 

 


 

Ruiter begeleiding 

Waarom ruiterbegeleiding?


Regelmatig kom ik in de praktijk ruiters tegen die problemen hebben met het recht zitten op hun paard, of hun paard niet voldoende kunnen begeleiden met hun eigen zit.


Een ruiter heeft verschillende vaardigheden nodig om onafhankelijk en stabiel te zitten op hun paard. Enkele van deze vaardigheden zijn stabiliteit, mobiliteit en kracht /uithoudingsvermogen. 


MOBILISATIE - MANIPULATIE

Middels mobilisatie en manipulatie worden gewrichten gestimuleerd optimaal en vrij te bewegen.

Door het gebruik van medical taping kun je weefselstructuren een andere input geven zodat je het bewegingsverloop kan verbeteren.

MEDICAL TAPING 

SPORTMASSAGE 

Sportmassage stimuleerd een sneller herstel na een training, verbeterd de doorbloeding en geeft ontspanning in de regio en verbeterd het algehele welbevinden.